Cu cortul pe morena

Toata noaptea a plouat, ceea ce ma face din nou sa ma intreb daca nu e prea devreme in sezon, caci mai sus de 4000 de metri sigur ploaia asta se transforma in ninsoare.

Burniteaza si dimineata, iar atmosfera e inchisa, asa ca aman momentul plecarii si dorm pana tarziu. Cand strang in cele din urma, se lumineaza pentru o scurta bucata de vreme, la fix cat sa se zvante cat de cat cortul.

Planul e ca astazi sa ajung pana in tabara 5, si dupa ce ajung nesperat de repede in tabara 4, targetul nu pare deloc nerealizabil. Dupa tiparul ultimelor zile, in schimb norii avanseaza pe vale in mod amenentitor, doar ca eventual dupa o scurta rapaiala trec mai departe fara rezultatul apocaliptic la care m-as astepta.

In schimb, tocmai cand ma felicit ca pana acum am reusit sa urmez poteca destul de firav marcata in dreptul unui imens ghetar ce se varsa din dreapta urmez un sir de momai ce duce nicaieri si ma trezesc in mijlocul morenei acoperite de pietris.

Totul se misca si din loc in loc dau de lacuri stravezii ce imi amintesc ca sub firavul strat de pietris e gheata. Cu poteca pieduta in schimb e destul de complicat sa navighezi prin labirintul de movile ce se termina uneori cu pante de gheata.

Si totusi imi place mica aventura ce a inceput, acum ca trebuie sa-mi gasesc singur drumul prin labirintul morenei, si cat timp inaintez spre est nu prea am cum sa dau gres. Iar dupa cam 2 ore de navigat singur gasesc si prima momaie ce imi confirma ca totusi directia e cea buna.

Intre timp mai trece un tavalug de nori pe deasupra mea, inca un pic de lapovita, iar se lumineaza cu o vreme ce e mai schimbatoare decat mi-as fi imaginat in prima zi cand am intrat pe vale.

Zona arata in schimb genial, iar pe stanga si pe dreapta se ridica 3000 de metri deasupra mea, varfuri ce arata incredibil de estetic, cu pereti de granit si de gheata care ma fac sa ma intreb daca au fost urcate vreodata.

Cu ochii pe harta dupa balaureala de 2 ore imi dau seama ca nu prea am cum sa ajung pana in tabara 5 si cu un nou tavalug de nori venind din spate gasesc un loc de cort fix in mijlocul morenei, si infing pentru prima data cuiele direct in gheata. Si pentru prima data dupa multa vreme presimt ca va fi o noapte friguroasa.

Furtuna in Tien-Shan.

Furtuna in Tien-Shan.

DSC_7531.jpg

Printre nori.

Printre nori.

Locul de cort de pe ghetar.

Locul de cort de pe ghetar.

Raze de lumina.

Raze de lumina.

Pentru noutati din calatorii si pentru idei de aventuri mail-ul ramane cea mai sigura varianta.

Postari similare

Picaturi de toamna
Khan Tengri, inceputul

O intrebare foarte buna e cum incepi o mica expeditie de genul acesta, si cam de ce ai nevoie pentru a porni intr-o asemenea calatorie. In primul ai nevoie de foarte mult timp, sau de foarte mult timp in comparatie cu ce inseamna un concediu anual. Timpul e probabil cea mai importanta si mai limitata […]

Pedaland ca magarul prin ploaie.

Prima zi cu ploaie dupa foarte multa vreme, si primi kilometri pe un drum cu prea mult trafic pentru gustul meu.

O zi cu vantul din fata pedaland catre Issik-Kul

Vant din fata, inca o spita rupt, pedalat alert alaturi de Koen si un apus spectaculos pe malul lacului Issik-Kul.

9 thoughts on “Cu cortul pe morena

      1. Cei de la emisiunile despre viata in conditii ostile ar gasi precis vietati minuscule si ceva urme de capre sau feline specializate traiului de pe acolo.
        Cand am deschis site-ul acum m-am gandit asa: nu oricine s-a dus unde te-ai dus tu (a facut ce ai facut tu), putini realizeaza ce ai realizat tu, dar numai tu vei atinge acel pisc al vietii tale. E valabil la oricine. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *