Plecarea din Khiva, binenteles tot cu vant din fata

A trecut si ziua de pauza, aprovizionarea pentru urmatoarele zile e facuta, aproape toate hainele sunt curate, ultimul dus de dimineata e facut, vantul din nord a pornit si el, asa ca e timpul sa plec si eu mai departe spre ultima bucata de desert pana la Marea Caspica. Si la 1200 de kilometri nu e o bucata deloc scurta, mai ales atunci cand stau sa ma gandesc ca e si zona cea mai putin populata, cu drumuri uneori rupte si cu mici sate la 140 de kilometri unul de altul. Si totusi fata de acum o saptamana nu mai mi-e chiar atat de teama de timpul petrecut in desert si am ajuns sa ma impac cu ideea ca vantul va fi cam tot timpul mai mult sau mai putin potrivnic.

Poate cel mai complicat e sa te simti multumit cu kilometri facuti la sfarsitul zilei atunci cand ai conditii potrivnice, iar la capitolul asta am ajuns sa estimez destul de bine kilometri pe care pot sa-i fac in fiecare zi in functie de conditii. In cazul de azi, dupa orele pedalate in dupa-amiaza asta impotriva vantului, s-au strans doar 70 de kilometri, ceea ce nu e rau deloc.

Locul de cort din seara asta in schimb nu e iar in mijlocul desertului, ci tot in Khorazim, intre un canal si un camp de orez, iar la ceas de seara dupa ce se potolesc tantarii stau mult de vorba cu Rashid, un uzbek de 50 de ani care are o casa in apropiere si care imi aduce un pepene galben care s-a dovedit a fi cel mai bun pepene galben de pana acum din Uzbekistan. Din cadrul subiectelor de discutie omul a facut armata in Ucraina pe vremea sovietelor si e foarte mandru de bicicleta lui ruseasca, care el spune ca e mult mai buna decat bicicletele chinezesti de 50 de dolari.

Date:

Distanta: 65km.
Diferenta de nivel: +50 / -50.
Obiective: 3.
Moral: 7.

DSC_8563.jpg

Respectarea trecerii de pietoni.

Respectarea trecerii de pietoni.

Pepenii care o sa-mi lipseasca cu siguranta pe urmatoarea bucata de drum.

Pepenii care o sa-mi lipseasca cu siguranta pe urmatoarea bucata de drum.

DSC_8594.jpg

Locul de cort din seara aceasta.

Locul de cort din seara aceasta.

Pentru noutati din calatorii si pentru idei de aventuri mail-ul ramane cea mai sigura varianta.

Postari similare

Ospitalitate turceasca si drumul care Ardahan.

Noaptea a fost cat se poate de inghetata si tot ce a ramas afara din cort e bocna. Din pacate o sa trebuiasca sa ma obisnuiesc cu astfel de nopti, caci cea mai mare parte din Anatolia de Est e pe undeva pe la 2000 de metri. Partea buna e ca vremea urmeaza sa se […]

Doua saptamani in Bishkek

Pentru prima data de cand am plecat o perioada mai lunga petrecuta intr-un singur loc in asteptarea sezonului pentru Khan Tengri, doua saptamani placute si interesante.

O zi in mijlocul pustietatii.

Poate cea mai puternica impresie care mi-a ramas dupa zilele petrecute anul trecut in Pamir a fost senzatia de a fi in mijlocul pustietatii, extrem de departe de tot si de toate. Atunci senzatia a fost si mai puternica pentru ca am traversat Pamirul in mai, complet in afara sezonului turistic. Practic am putut sa […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *