Predeal Ski

Ski in Predeal

Urmeaza un scurt ski report despre o zi la ski la Predeal in timpul saptamanii… Cica ar fi nins in weekend-ul destul de mult pe valea prahovei, nu foarte mult dar totusi derdelus-ul rapota 26 de centrimetri pentru Predeal, care parea sa fie destul de decent. Printre avantajele unei zile de schi in timpul saptamani: lipsa aglomeratiei, lipsa cozilor la instalatii, partii ce se mentin in stare buna mai mult timp iar ca dezavantaje faptul ca trebuie sa-ti iei o zi de concediu pe care ai putea sa o folosesti altminteri intr-un mod mai constructiv (un weekend prelungit spre exemplu).

Atfel incat ne gasim 5 oameni ai muncii lipsind de la munca intr-o zi de miercuri si in drum spre Predeal, eu, mike, vali, muha si calina aflati in cautarea unuia din putinele prileje de ski pe partiile autohtone din iarna aceasta. Eu si mike ne trezim ceva mai devreme si pe la 10 suntem sus pregatiti pentru primele coborari. A trecut un an si putin de cand mike si-a pus prima data schiurile in picioare aici si de cand am coborat pe sub teleferic la al doilea contact schiul (intr-un plug continuu binenteles, dar am ajuns jos cu doar doua cazaturi). Si acum imi amintesc cum m-am blocat in portiunea finala care era atunci putin inghetata si plugul nu mai mergea la fel de bine 🙂

Revenind la dimineata noastra nu sunt prea multe de zis, dimineata partiile au fost intr-o stare relativ decenta, pana pe la 11:30-12 dar ulterior au inceput sa apara portiuni rupte pe cam toate partiile. Zapada era faina doar pe sub teleferic sus dar partia a ajuns extrem de plina de pietre in ultima parte a zilei in portiunea inferioara, astfel incat am ajuns sa ne luam schiurile in spate pe ultimii 30m….

In acelasi timp destul de multa mizerie pe partie, iar exact inainte de telescaun cum cobori de pe Cocos sau de pe sub teleferic era o portiune de gheata cu ceva pamant, arata de-a dreptul hidos in peisaj, sincer chiar nu inteleg de ce nu muta unul din tunuri pentru a aveam macar zona de langa telescaun in regula. Adica pana la urma aceasta e zona care e vazuta de toti cei care vin sa-si ia cartele, daca pana si asta arata jalnic la ce poti sa te mai astepti.

In rest ne-am dat cam in a doua parte a zilei cu inima stransa pentru schiuri, si spre final mai mult de dragul de a ne da, dar asta e pana la urma, ar trebui sa fim consolati ca macar dimineata partiile au fost decente. Mai norocosi au fost vali, muha si calina care au avut schiuri de inchiriat, schiurile lor ramanand in service pe parcurusul zilei. De fapt aceasta mi se pare singura varianta in care s-ar merita, desi reprezinta un cost in plus iar partiile oricum nu prea ofera zapada ok de exersat tehnica.

Cateva poze cu starea partiilor sunt mai jos, singura varianta in care s-ar indepta lucrurile ar fi daca ar mai ninge cam 30cm peste stratul deja existent, altfel lucrurile raman vor fi cam triste. Partea buna e ca in momentul in care am trecut prin Sinaia ningea destul de sanatos, asa ca sperante sunt….

In portiunea finala de sub teleferic.

BisClabucet.


Si sosirea de pe cocos si de sub teleferic.
Pentru noutati din calatorii si pentru idei de aventuri mail-ul ramane cea mai sigura varianta.

Postari similare

Tignes
Ski si alte activitati conexe in Tignes/Val d’Isere

Desi s-au strans din nou o groaza de povestiri restante pe care ar trebui sa le istorisesc, o sa incep totusi tot cu ultima, pentru ca e inca destul de proaspata in memorie. De fapt nu e cu adevarat o istorisire pentru ca nu sunt foarte multe chestii de povestit intr-o iesire de ski, si […]

De la caldura din Maroc inapoi pe schiuri.

Din saua bicicletelor de cicloturism pe schiuri de tura in interval de cateva zile, si reintrarea in regimul de iarna.

Zillertal
Zillertal, din nou

Un pic mai multe poze aici. A trecut din pacate si anul acesta saptamana de ski din Austria. Si de data aceasta am fost la fel ca in ultimii 3 ani tot in Zillertal, zona de ski fiind alcatuita practic din mai multe statiuni situate pe aceasi vale, fiecare insumand cam 140 de kilometri de […]

One thought on “Ski in Predeal

  1. in aceasi statiune si nu am reusit sa ma intalnesc cu voi, insa unii cu distractia, alti cu munca..
    Ma bucur pentru voi ca ati putut lua o pauza si sa mergeti la schi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *