Verde crud prin muntii Baraolt, tot in saua bicicletei.

A durat ceva timp dupa incheierea weekendului pana cand am reusit sa aflu cum se numesc muntii prin care ne-am invartit cu bicicleta. Asta poate si pentru ca munte e un nume putin impropriu pentru deaulurile impadurite dintre Sfantu Gheorghe si Baraolt, dealuri ce ajung totusi pana la 1000 de metri.

Si totusi astfel de dealuri sunt perfecte pentru a te pierde in verdele crud al primaverii, sau pentru a te pierde pur si simplu, caci increngatura de forestiere drumege nu e deloc clar de deslusit chiar daca am plecat de acasa cu un track ce parea destul de bine desenat. Daca stau bine sa ma gandesc muntii seamana destul de mult cu Persanii si nu m-as mira ca Propark-ul de anul acesta sa se invarta putin si pe aici.

Dar povestea weekend-ul a inceput in postura de incurajator la maratonul din Brasov, maraton la care a participat si Mihaela. Experienta a iesit foarte misto, cu 20 de oameni alcatuind o adevarata galerie pentru concurenti, cu multa galagie si voie buna. Acum daca a ajutat sau nu e greu de spus pentru foarte multi mareau destul de serios ritmul cand treceau pe langa noi chestie care se simtea cu siguranta pe urcarea pana in saua tampei. Dar pe de alta parte sunt la fel de convins ca probabil toti s-au bucurat de incurajari. Oricum a fost interesant sa fiu si in partea cealalta a baricadei dupa ce am avut parte de incurajari pe traseu la o multime de concursuri. E chiar interesant sa vezi pe fata concurentilor multitudinea de trairi prin care treci in timpul unui maraton montan.

Ziua de duminica in schimb e rezervata explorarii locurilor noi pe MTB, de data aceasta o bucatica din muntii Baraolt. Planul e sa urmarim pe cat posibil track-ul de la concursul de la Sugas Race. Intr-un fel atunci cand mergi pe un traseu in afara concursului ai mult mai mult timp pentru a vedea locurile si pentru a intelege de ce oamenii au ales sa faca traseul pe aici. In timpul unui concurs sunt prea putin momentele in care ai timp sa te uiti in jur, lucru adevarat si la alergare dar cu atat mai mult la MTB unde trebuie sa fii tot timpul atent la traseu, la echilibru si la cautarea trasei ideale.

Iar dealurile prin care ne invartim astazi chiar arata intr-un mare fel si nu putine sunt locurile faine descoperite, locuri in care trebuie neaparat revenit eventual la o tura cu cortul si cu stat la foc seara. Singura problema sunt norii de ploaie care ne stropesc de doua ori si noroiul care vine odata cu ea. Dar intr-un fel noroiul e parte integranta a MTB-ului si cred ca sunt foarte putine turele in care te astepti sa te intorci curat acasa. Si chiar sunt momente in care noroiul, cel putin cel de munte, are farmecul lui in anumite portiuni din traseu.

Trackul turei aici, cu mentiunea ca ultima bucata am scurtat-o pe asfalt din lipsa de timp dupa o ultima ratacire a traseului:

https://www.strava.com/activities/557665878

Concurentii trecand prin randurile galeriei, inainte de ultima urcare spre Tampa.

Concurentii trecand prin randurile galeriei, inainte de ultima urcare spre Tampa.

DSC_3456.jpg

Tura de cursiera de dupa maraton, asfalt intins, trafic inexistent si nori apocaliptici.

Tura de cursiera de dupa maraton, asfalt intins, trafic inexistent si nori apocaliptici.

DSC_3468.jpg

Plecati in explorare.

Plecati in explorare.

Verdele crud al primaverii.

Verdele crud al primaverii.

Inainte de primele noroieli.

Inainte de primele noroieli.

Pe acolo?

Pe acolo?

Tot inainte.

Tot inainte.

Odihna.

Odihna.

Prin paduri inalte de fag.

Prin paduri inalte de fag.

In cautarea traseului printre livezile de meri.

In cautarea traseului printre livezile de meri.

Urmarind de la distanta o ploaie care nu ne-a mai prins din urma.

Urmarind de la distanta o ploaie care nu ne-a mai prins din urma.

Baraolt.

Baraolt.

Ionut si a lui Lefty.

Ionut si a lui Lefty.

Coborarea spre Sfantu Gheorghe.

Coborarea spre Sfantu Gheorghe.

Pentru noutati din calatorii si pentru idei de aventuri mail-ul ramane cea mai sigura varianta.

Postari similare

Sfarsitul sezonului de concursuri, cu gandurile de rigoare

Cred ca ar fi cazul sa scriu cateva randuri despre concursurile pe care am calcat in 2016 si despre un prim sezon petrecut pe bicicleta din care am avut o multime de lucruri de invatat. Daca lucrurile invatate nu vor fi uitate pana la inceputul sezonului urmator ramane de vazut dar cu siguranta unele din […]

Sfarsitul verii din Octombrie, explorand locuri noi in Hasmas

Azi Oktosommer-ul ajunge la apogeu. +20 de grade si soare intreaga zi. Mergea un weekend in Apuseni, sunt sigura ca padurea arata acum genial pe acolo, dar in weekend avem program cu familiile, asa ca ultimul weekend prelungit cu potential de epice se prescrie pentru primul weekend prelungit pe MTB de anul urmator. Ramanem pe […]

De la Ursici la Fizesti si o noapte la foc peste drum de Retezat

Am fost un scolar nepriceput la desen si singurele planse care imi ieseau cat de cat erau cele cu elemente geometrice, simboluri etc. Nici in liceu sau in facultate nu am stat mai bine la desenul tehnic si nici acum nu ma atrage subiectul. As scrie, as citi, as asculta muzica, orice nu implica imagine […]

4 thoughts on “Verde crud prin muntii Baraolt, tot in saua bicicletei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *