Cuenca si ultima zi de pedalat in Ecuador

Ultima zi de pedalat prin Ecuador debuteaza cu burnita asa ca nu reusim sa ne mobilizam prea devreme. In plus asta e una din putinele dati cand nu am campat pe terenul nimanui, nu am sarit niciun gard etc.

Mai trebuie mentionata o alta diferenta notabila. Pe primii 10 kilometri de azi suntem scutiti de urcari si coborari abrupte, asta pentru ca drumul urmeaza un vechi terasament de cale ferata ce ne scoate la 3200 m.

Desi suntem pe un drum secundar, plin de noroi si absolut lipsit de trafic, casele sunt din ce in ce mai mari si mai ingrijite. Se vede apropierea de Panamericana si de orase mai mari unde se castiga mai bine.

In Panamericana ajungem si noi, la fix pentru prima ploaie a zilei. Ii vor mai urma si altele, precum si un alt drum desfundat ce ne va urca din nou la 3000 m. Cu siguranta azi am stat cel putin la fel de mult cat am mers si asta e cu atat mai frustrant cu cat esti la mai putin de 50 de kilometri de un oras mare, ce vine cu promisiunea unor zile de pauza, realimentare, reparatii, dus, spalat haine, gatit mancare buna etc.

Cuenca este mai mult decat atat. Pentru noi este finalul calatoriei noastre in Ecuador. Desi ruta Trans Ecuador Mountain Bike merge mai departe in sud (inca 6 zile), permitand o conexiune cu Peru printr-un punct de trecere a frontierei cu trafic minim, pentru noi ar insemna inca 2-3 saptamani pana am ajunge in partea centrala din Peru, acolo unde vrem sa pedalam prin Cordiliere

In plus Cuenca ofera legaturi bune cu Peru si tentatia de a ne teleporta intr-o singura zi intr-o alta tara e pur si simplu irezistibila.

Pana atunci insa am facut o strasnica baie de multime in aglomeratia de oameni si masini din Cuenca, un oras care ne-a placut mult, mult mai mult decat Quito-ul, in ciuda celor 5 ploi pe zi si a maximei de 16 grade. Este mult mai curat decat capitala, centrul vechi e cumva mai bine dezvoltat si structurat, piatetele sunt mult mai bine puse in valoare si pare considerabil mai cosmpolit si mai bine organizat.

Ultima zi de pedalat in Ecuador incepe cu o dimineata mohorata si un drum pe o fosta cale ferata dezafectata.
E bine ca dupa o luna pe drum mai e forta si de o tractiune.
Relatia tensionata dintre Mihaela si toti cateii imprevizibili de pe drum continua.
Ploaie la orizont.
Inca 15 kilometri pana in Cuenca si un zambet declansat de oprirea ploii.
Albastru si caramiziu in Cuenca.
Fruncte si culori din belsug in pietele din Cuenca
Colonial
Din vechime era cunoscut stresul de a te urca pe cantar atunci cand esti rotunjor. A se observa teama dracusorului care te-a imbiat sa mananci o felie de tort in plus. Muzeul de arta aborigena din Cuenca.
Inapoi la albastru si caramiziu
Cuenca, cel mai european orasel din Ecuador.
Calatorii cu Vanlife intalniti la cazare, ocazie in care am descoperit ca poate sa fie surpinzator de simplu si de ieftin sa calatoresti si cu alte mijloace de transport pe continent
Interior mega aranjat si toate cele trebuincioase.
O duba de 2500 de euro
Si una putin mai high-end.

Posted

in

, , ,

Comments

One response to “Cuenca si ultima zi de pedalat in Ecuador”

  1. Claudia Gican Avatar

    Ce bine arata fructele! yammy-yammy!
    (Si ulita aia cu catelul imprevizibil imi aminteste de Herculane, cand iesi de pe traseul Cheilor Feregari cand cobori de pe Domogled si care trece printre casele de tigani…
    O poza chiar cu Radu de acolo 😀
    https://lh3.googleusercontent.com/-_PNXJ_WFtgo/Uw04pSpwzBI/AAAAAAAAkEw/FhO5YGlC–A/s1024/Mehedinti-Crucea%2520Alba-Domogled-59_w.jpg)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *