Despre blog

Scopul blogului e in primul rand sa inspire, si daca macar unul din jurnalele de aici a indemnat pe cineva sa petreaca o zi afara, scopul e deja atins.

Pe langa a inspira, orice jurnal, orice scriere si o fotografie mai are si un rol de a ingheta cumva in timp momente care peste ani si ani ar deveni pierdute in negura memoriei. Astfel incat totul e un amestec intre a scrie sau a face fotografii pentru tine, si a scrie sau a face fotografii cu gandul ca vor fi citite sau vazute si de altii.

Dar nu putine sunt momentele in care arunc o privire pe pagina de arhive, pentru a-mi aminti de intamplari de acum mai multi ani de zile, si in momentele respective imi pare bine ca am facut efortul de a alege poze si de a scrie mica istorisire. Si desi in legatura cu lucrurile petrecute la munte am o memorie destul de buna, amintindu-mi lucruri care s-au intamplat in iesiri la munte de acum 10 ani fara prea mare dificultate, nu sunt convins ca odata cu trecerea anilor lucrurile vor ramane la fel.

Si dupa toata introducerea despre motivatia tinerii unui blog, urmeaza o scurta descriere a ceea ce poate fi gasit aici. Continutul e un amestec de jurnale de munte si de calatorie din ultimii 4 ani din Romania si din Europa, despre alpinism, cicloturism, drumetie, alergare montana si schi. Si tinand cont ca in general suntem plecati cam in fiecare weekend de acasa, si ca nu au ramas foarte multe coltisoare din Romania in care sa nu fi ajuns, de-a lungul timpului s-a strans o colectie destul de sanatoasa de jurnale. Sunt cateva jurnale care sunt o combinatie dintre textul bine scris si documentat al Mihaelei si fotografiile mele, imbinarea fiind de obicei reusita.

Si ca de obicei problema ceea mai mare in momentul in care se aduna informatia e organizarea, si sunt momente in care un blog poate sa se simta ca un sac fara fund din punctul acesta de vedere. Si pentru a rezolva macar partial problema, am incercat sa scriu o pagina de explore, care sper sa ajute putin in rezolvarea problemei. Nu toate activitatile si nu toti muntii sunt acolo, dar cautarea obisnuita poate fi combinata pentru a cauta locuri mai putin vizitate. Tot legat de pagina de explore, micile cotatii pe care le-am dat turelor sunt complet subiective si sunt strict legate de cum am perceput in momentul respectiv turele respective. Ceea ce e epic pentru mine poate parea o plimbare prin parc pentru altcineva, sau viceversa.

Si desi 90% din postari sunt legate de munte, pana anul viitor blogul va fi putin “poluat” cu cateva postari legate de mica expeditie cicloturistica pe care o planuiesc anul viitor prin Asia Centrala, care e si ea legata de un munte.

Comments

2 responses to “Despre blog”

 1. OVIDIU SPATARU Avatar
  OVIDIU SPATARU

  SALUTARI STIMATE DOMN!
  CA UNUL CARE CITESTE ZILNIC “GAZETA SPORTURILOR” AM AFLAT DIN PAGINILE ZIARULUI DE INITIATIVA DVS SI VA DECLAR TOT SPRIJINUL MEU MORAL!
  O ASEMENEA AVENTURA ESTE EXTRAORDINARA SI FOARTE PUTINI INDRAZNESC DOAR SA GANDEASCA LA CEEA CE DVS O SA REUSITI! 🙂 SUNT FOARTE SIGUR DE ASTA!
  ALTFEL, EU SUNT UN MARE COLECTIONAR DE PRESA SPORTIVA (ZIARE SI REVISTE) DIN LUME CU CARE INTENTIONEZ SA CANDIDEZ PENTRU INTRAREA IN “CARTEA RECORDURILOR”. DETIN ASTFEL DE MATERIALE DIN VREO 75 DE TARI SI MI-AR MAI TREBUI MINIM 25… INSA, DESI AM INCERCAT PRIN TOATE METODELE POSIBILE, DIN FOSTELE TARI SOVIETICE NU PREA AM REUSIT SA GASESC… STIU CA ORICE BAGAJ DEVINE UN BALAST PT DVS, INSA POATE REUSITI SA-MI PROCURATI SI MIE CEVA DE ACEST GEN DE PRIN TARILE PE CARE LE PARCURGETI.
  EU VA DORESC MULT NOROC SI PASTRAM LEGATURA!
  CU MULTA STIMA SI DEOSEBITA CONSIDERATIE,
  OVIDIU SPATARU

 2. Magicintheworldblog Avatar

  Te admir, Radu! Iti doresc cat mai multe calatorii, aventuroase si non :-).

  Cristina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *