Expeditii planuite

If your dreams don’t scare you, they aren’t big enough.

Daca e adevarat ce e scris mai sus, atunci nu ar trebui sa-mi fac prea mari probleme, pentru ca ce urmeaza de la inceputul urmatorului an e un mare pas in necunoscut. Cand mi-am dat demisia de la jobul din Germania, si am incercat sa explic ce am de gand sa fac in anul care urmeaza, mi-am dat seama ca uneori nu e deloc de usor sa te faci inteles.

Am sa incerc totusi sa fac asta in urmatoarele randuri:

1. Creasta Meridionalilor iarna, pe skiuri, fara suport, in functie de conditiile de zapada cu plecare la mijlocul lui ianuarie. Timpul estimat e in functie de zapada si de conditii undeva intre 20 si 30 de zile.
De ce? Pentru ca e una din turele epice de anduranta si aventura care se pot face pe teritoriul Romaniei. Pentru ca in momentul in care ai un job, nu ai niciodata suficient timp pentru a te inhama la asa ceva. Pentru ca dupa un an si jumatate in afara tarii mi-e dor de muntii nostrii. Pentru ca sunt multe masive in care nu am ajuns pana acum, si in care mi-ar place sa ajung. Si nu in ultimul pentru ca reusita nu e deloc sigura.

2. Bike.Climb.Bike Asia Centrala 2014, in varianta ceva mai extrema decat in 2011, atunci cand am plecat pe biciclete din Romania, am pedalat pana la poalele Mont Blancului, am urcat pe Mont Blanc pe partea italiana, si ne-am intors inapoi in tara pedalnd o parte din drum. Planul este sa plec la sfarsitul februarie, dupa care sa pedalez 7000km de kilometri prin Asia Centrala pana la ghetarul care se varsa de sub Khan Thengri, de aici urmeaza doua saptamani de trekking pana in tabara de baza, si de aici incercarea de a urca pe varf. Intoarcerea inapoi in tara va fi tot pe bicicleta, explorand cat mai multe locuri salbatice din Asia Centrala.

De ce? Pentru ca exista o modalitate de a face lucrurile cat mai curat si cu cat mai putin impact. Pentru ca in opinia mea bicicleta e modul ideal de a calatori, si iti ofera mai mult decat orice alt mijloc de transport oportunitatea de a intra in contact cu oamenii, si de a te pierde in mijlocul pustietatii. Pentru ca piramida Khan Tengriului e una din cele mai estetice forme muntoase. Pentru ca ofera posibilitatea de a calatori prin tari ce ai o cultura cu totul diferita de a noastra, in acelasi timp fiind foarte aproape de noi. Si pentru ca e o provocare sa ajungi acolo sus, plecand din Romania, doar prin forta picioarelor tale. Si pentru ca si aici reusita nu e deloc sigura.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *