La pas pe Piatra Mica si pe dealurile din Moeciu

Ritmul de drumetie sau de plimbare usoara e bun la toate. E bun si pentru a observa unghiuri si cadre pe care nu ai avea cum sa le vezi din goana bicicletei sau din viteza alergatului. E la fel de bun si pentru a-ti pune ordine in ganduri atunci cand e vorba de o plimbare solitara. Si e la fel de bun pentru a socializa si pentru a tine conversatii care par aproape imposibil de tinut in alte contexte in lumea plina de distractii in care traim acum. Dar in natura, in ritm de plimbare lucrurile curg altfel si limbile se dezleaga mult mai usor decat la orice iesire in oras.

O parte din weekendul ce a trecut a fost petrecut fix astfel, cu 3 plimbari usurele (desi coborarea de pe Piatra Mica s-a lasat cu o febra musculara destul de crunta duminica) in Piatra Craiului si Bucegi. Am inceput sambata dimineata cu o drumetie pana pe Piatra Mica, cu branduse si ghiocei din plin in poenile de sub Curmatura, cu o ciorba neasteptat de buna si cu ravase scrise de un maestru zen neinteles.

In rest soare din plin, zapada putina pe Piatra Mica si un veritabil patinoar la coborare in zona de padure, chiar si cu snowline-urile la purtator. O ora dupa ce ajungem la masina schimbam locul pentru plimbarea pe dealurile din Moeciu pentru a vedea asfintitul peste Bucegi impreuna cu mama mea- o plimbare scurta de doua ore si putin, plimbare pe cat de frumoasa, pe atat de pitoreasca. Uneori nu trebuie sa mergi nici mult, nici departe pentru a avea parte de momente frumoase. Trebuie doar sa stii locurile, unghiurile si felul in care soarele se perinda pe bolta.

O noapte mai tarziu si revenim din nou la Moeciu pentru inca o plimbare matinala, de data aceasta pe prima parte de pe bucla 3, cu Craiul inzapezit in departare si inca 3 ore de timp de calitate petrecut impreuna. Intarziata cu o luna si ceva, incet, incet primavara incepe sa se instaleze si pe la munte. Iar daca fata de anii trecut nu cred ca vom avea aceleasi covoare de branduse totusi in locurile in care solul mai are ceva umezeala de la zapada topita florile au inceput sa mai coloreze covorul de iarba uscata de anul trecut. In schimb pentru iarba verde si pentru copaci infloriti, mai ales in zona putin mai inalta, mai avem de asteptat mult si bine. Noroc ca ne-am facut plinul in periplul din Spania.

Zapada din plin in prapastiile zarnestilor.
Zapada din plin in Prapastiile Zarnestilor.
Punctul galben cel voios.
Punctul galben cel voios.

Timid.
Timid.
Un veritabil buchet de ghiocei in poienile de sub Cabana curmatura.
Un veritabil buchet de ghiocei in poienile de sub Cabana Curmatura.

A7205044

Planuri si suprapuneri.
Planuri si suprapuneri.
Zen master level neinteles.
Zen master level neinteles.
Si cabana de acolo ce e?
Si cabana de acolo ce e?
Lectia de geografie spre Bucegi.
Lectia de geografie spre Bucegi.
E incredibil cum un obiectiv vechi de mai bine de 30 de ani inca mai scoate rezultate super ok.
E incredibil cum un obiectiv vechi de mai bine de 30 de ani inca mai scoate rezultate super ok.
Baie de soare.
Baie de soare.
In pas mai spinten pentru a schimba terenul pentru plimbare pentru dealurile de la Moeciu.
In pas mai sprinten pentru a schimba terenul pentru plimbare pentru dealurile de la Moeciu.
La pas  si la o vorba.
La pas si la o vorba.

A7205113

A7205115

Asteptand primvara. Si mai avem de asteptat.
Asteptand primvara. Si mai avem de asteptat.

A7205132


Posted

in

, ,

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *