SUP pe Siriu si o duminica chill

Tura de ieri a fost mult mai grea decat ma aseptam, poate e din cauza varstei, poate din cauza ca nu eram complet recuperat dupa Paltinis, poate e din cauza ca am fost cu bicicleta de trail. Cert e ca dimineata nu aveam nici un chef sa ma urc din nou cu fundul pe bicicleta asa ca prima parte a zilei e cat se poate de domestica: un mic dejun slow cu Vali si cu Muha, urmat de o plimbare lejera in oras si de o inghetata care mi-a pus un pic gatul in pioneze.

Dupamasa facem treaba prin casa, alegem poze si ne hotaram pe ultima suta de metri sa mergem seara la SUP pe Siriu cu speranta ca valurile de turisti de weekend au plecat deja acasa. Treaba asta a e valabila doar pe jumatate, astfel incat la intrarea in apa e destul de mare aglomeratia la locul de lansare, in schimb dupa ce iesim pe lac suntem doar noi si natura pentru mai bine de 2 ore.

Arata foarte bine lacul de la Siriu, apa e suprinzator de curata si lacul chiar e suprinzator de lung pentru a strange ceva kilometri pe luciul apei. In seara asta exersam diverse tehnici de padelat, exploram cateva “plaje” accesibile doar pe apa si ne bronzam pe indelete. SUP-ul asta e foarte fain ca activitate de relaxare si merge foarte bine ca activitate alternativa pentru bicicleta: folosesti mai mult partea de sus a corpului si in plus uniformizezi un pic si bronzul de ciclist. Cu Marius nu reusim sa vorbim in seara asta din motive de lipsa de semnal, dar din ce am vazut in poze cred ca s-a imersat complet in spiritul taberei, de-abia astept sa ne povesteasca maine seara cum a fost.

Plimbarea de dimineata, in cautarea umbrei. La ora 10 temperatura in oras era suficient de sus incat sa nu fie prea placut sa stai pe la soare.
Cool-off.
Cateva ore mai tarziu schimbam judetul si mijlocul de locomotie. Sunt 1h20 de condus pana la Siriu dar pentru SUP e considerabil mai fain decat Codlea si Moacsa. Pentru balacit nu stiu ce sa zic, nu prea sunt plaje / locuri ok de intrat in apa.
Facutul pozelor de pe SUP cu telefonul inca mi se pare sport extrem, nu de alta dar daca scapi telefonul in lac s-a terminat. Borseta de fata legata de partea din fata a SUP-ului in schimb isi face destul de bine treaba.
La fel ca ieri lumina a fost super faina si duminica. Zile cristal cu temperaturi de vara, o combinatie de care nu ai prea des parte.
Siriul e destul de estetic, apa super curata si suficient de mare pentru a-ti obosi mainile cu 2-3 ore de plimbare. Inca trebuie sa deprindem tehnica potrivita…
Planuri. Trebuie sa ajungem vara asta si pe Vidraru si posibil si pe Olt.
Incercam fara prea mare success sa uniformizam bronzul de ciclist.
Pana la capul lacului si inapoi.
O pauza la cateva locuri faine la care se poate ajunge doar cu SUP-ul. La unele din ele ar merge chiar si o microaventura.

Posted

in

,

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *