Zillertal

Zillertal, din nou

Un pic mai multe poze aici.

A trecut din pacate si anul acesta saptamana de ski din Austria. Si de data aceasta am fost la fel ca in ultimii 3 ani tot in Zillertal, zona de ski fiind alcatuita practic din mai multe statiuni situate pe aceasi vale, fiecare insumand cam 140 de kilometri de partii in medie. Una peste alta nu prea ai cum sa te plicitisesti, si tinand cont ca venim de ceva vreme am ajuns sa stiu si cateva coborari faine care se merita facute daca e zapada mare.

Inainte de a pleca auzim stiri apocaliptice despre ninsori monstruase din Austria, despre oameni blocati si metri de zapada. Bun asa, asta inseamna ca o sa fie zapada.In schimb cu cateva zile inainte de plecare se face vreme frumoasa si usor usor incep sa se toace pantele. Florin in timpul acesta era in Kappl/Ishgl si se bucura de cel mai adanc pulver pe care l-a prins pana acum. In zona respectiva chiar au cazut ceva de genul 2 metri de zapada in cateva zile.

Acum in legatura cu schiul de partie, sau in legatura cu saptamana anuala de schi din Austria, punctul meu de vedere e ca e intr-un fel un rau necesar. Sincer nu pot sazic ca iubesc prea mult ideea de statiune de schi, si sunt foarte multe momente in care te simti ca o mica rotita in marele angrenaj al industriei schiului. Si toata industria asta nu are prea multe de a face cu muntele, sau cel putin nu in viziunea mea. Schiul pentru mine, ca finalitate se imparte in doua, ori ture lungi pe schiuride tura, acoperind si schiind distante mari prin locuri pustii iarna, sau vai/pante mai abrupte prin locuri mai salbatice. Fara instalatii, fara partii, doar cu cat mai
multa zapada neatinsa, pe care poti sa desenezi in voie urma trecerii tale.

Si totusi in toata ecuatia asta, pentru cineva care nu schiaza de mic, schiul de partie, sau cateva saptamanii de schi in Austria sunt un fel de rau necesar pentru a putea sa te bucuri de coborarea pe schiuri. Se poate si fara, dar tinand cont ca partea cea mai distractiva a schiului e coborarea, de ce sa nu te bucuri de ea. Totusi catehnica in schimb, schiul de partie nu are foarte multe chestii in comun cu cel in afara partiei, si singura varianta de a strange experienta in afara partiei e sa tedai cat mai mult pe langa. Si din punctul asta daca prinzi cateva zile cu pulver prin afara, experienta pe care o strangi in zilele respective e incredibila. Practic intr-o zi de schi de tura in care chiar ai trage de tine, probabil ai putea sa cobori cam 2000m-3000m diferenta de nivel, cu tot cu efortul trasului de schiuri. Intr-o ziin Austria probabil poti sa strangi fara prea mari probleme de 4 ori pe atat. E intr-un fel ca si cum ai trisa, si in cateva zile ai cumula mai mult schi la vale prinzapada mare decat intr-un sezon de schi de tura.

Doar sa ai noroc sa prinzi si zapada proaspata, de care noi din pacate am avut parte doar putin in primele 2 zile si putin in ultima zi. Oricum tot au fost suficient pentru a prinde cateva coborari delicioase. In rest gasca mare, impartita din pacate in grupuri si grupulete fiecare dupa ritmul in care schiaza, sauna aproape in fiecare
seara, un pic de alergat, si o ninsoare ca in povesti in ultimele zile.

Infofoliti bine.

La stanci.

Tocand ce mai era de tocat.

Matinali.

Printre casute.

Ma intreb cum o fi sa stai in una din asta.

Canioning

Sfarsit de zi.

Za spider.

Partii perfecte.

In actiune.


Posted

in

, , ,

Comments

4 responses to “Zillertal, din nou”

 1. Dumitrel Marius Avatar

  Frumoasa pozitie in ultima poza. Felicitari pentru iesire

 2. Diaconescu Radu Avatar

  Pozitia din ultima poza cred ca mai mult s-a nimerit, s-au aliniat planetele si s-a intamplat sa stau si eu cat de cat cum trebuie pe schiuri. Nu s-a repetat de prea multe ori….

 3. Cristian Bostina Avatar

  Arata foarte bine partiile, dar par nepopulate.
  Ultima poza este de colectie.

 4. Roze Avatar

  wow! ce era insecta aceea uriasa? piesa de arta moderna? 🙂 arata bine!

  Minunate peisajele, super! cred ca v-ati distrat pe cinste!

  si subscriu la comentariile d emai sus, ultima poza e foarte reusita!

  sper sa ajung si eu, daca nu anul acesta atunci poate in 2013. Visez la Zillertal Arena de vreo 2 ani dar nici Solden nu mi-a displacut!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *