sunset over mont blanc

Bike.Climb.Bike ziua 16

Linkcatre jurnalul lui mike.
Linkcatre poze.

Ziua asta e prima zi dupa doua saptamani cand nu ne mai urcam pe bicicleta. E un pic interesanta senzatia sa te scoli dimineata si sa nu trebuiasca sa strangi cortul si sa pleci mai departe spre alte locuri. Mai ales ca deja suntem in locuri deja cunoscute, la poalele Mont-Blanc-ului.

Astazi e duminica, si prognoza nu e deloc fericita, cu vant puternic si ceva ploaie dupamasa. Totusi dimineata avem parte de aceasi priveliste pe care am vazut-o prima data acum 3 ani de zile, cand dupa ce am pus cortul pe noapte am deschis tenta cortului pentru a vedea in fata Grandes Jorasses. Fiind duminica nici nu putem incerca sa recuperam coletul cu echipamentul de alpinism de la firma de curierat rapid, dar nici de lenevit prin camping o zi intreaga nu prea avem chef.

Asa ca dam jos SPD-urile de la incaltamintea de alergat, si plecam intr-o mica plimbarea spre rifugio Monte Bianco, si de aici spre Col Checrou pentru a sari muchia spre Courmayeur. Pe drum nu ne prea grabin nicaieri, mancam intr-o prima faza zmeura pe saturate, dupa care fragi pe saturate si incheiem cu afine pe saturate. Tot Mont-Blancul e acoperit de nori, iar Aguille Noire de Peuterey arata absolut genial printre nori amenintatori de ploaie.

Ploaia ne lasa in pace pentru prim parte a zilei, dar oadata ajunsi in Col Checrou incepe sa burniteze usurel, si numai ce ne adapostim langa o cladire cu un veranda mai generoasa ca incepe si ploaia in adevaratul sens al cuvantului. Luam o mica pauza asteptand sa se opreasca, timp in care observam un grup numeros de turisti cam dezorientati care urcau din Courmayeur cu bagaje mari si care cautau traseul.

Privelistea de dimineata

La zmeura

La fragi.

La Rifugiu Monte Bianco, cu Aguille Noire in spate.

Ursul la afine.

Pe stradutele cochete ale Courmayeur-ului.

Sfarsit de zi, din nou cu ferestre de vreme buna

Pana la urma se mai opreste si ploaia si pornim si noi mai departe spre Courmayeur. Daca la urcare a fost cum a mai fost cu incaltamintea de bicicleta coborarea in schimb nu a fost foarte fericita, au mult prea putina amortizare si sunt prea rigizi pentru asa ceva. Incetisor am ajuns totusi pana la urma in Courmayerur, unde urmatorul autobus venea abia peste 2 ore, astfel incat am luat-o din nou la pas spre camping. Pana la urma ziua de odihna nu prea a fost de odihna, mai mult un fel de recuperare activa. Luni ar trebui sa recuperam coletul, si marti eventual sa urcam spre refugiu….

Pentru noutati din calatorii si pentru idei de aventuri mail-ul ramane cea mai sigura varianta.

Postari similare

La Sorgente
Bike.Climb.Bike ziua 15

Linkcatre jurnalul lui mike.Linkcatre poze.Linkcatre bikemap. Astazi e ultima zi a periplului nostru din Romania pana la poalele Mont-Blancului. Nu mai sunt decat 55 de kilometri, e adevarat cu destul de multa urcare, dar totusi distanta paleste in comparatie cu kilometri acoperiti pana acum. Nu stiu daca stiti senzatia pe care o ai, aproape de […]

Dobiacco
Bike.Climb.Bike ziua 9

Link catre poze. Link catre jurnalul Mihaelei. Astazi va fi ziua cea mare in care vom trece muntii din Austria spre Italia. De fapt a trece muntii e mult spus, pentru ca nu avem de urcat mai mult de 1000m, dar totusi va reprezenta pentru noi cel mai inalt punct prin care vom trece pana […]

Drauradweg
Bike.Climb.Bike – ziua 7

Link catre jurnalul Mihaelei.Link catre poze. Dimineata ne trezim sub acelasi cer innorat, desi in prognoze stiam ca vremea ar trebui sa se indrepte in urmatoarele zile. In prima parte a zilei pista de biciclete serpuieste printr-o serie de satuce inainte de Volkermarkt, primul orasel mai mare pe langa care aveam sa trecem. E o […]

One thought on “Bike.Climb.Bike ziua 16

  1. Buna ziua,

    Ma iertati ca va deranjez .Vin cu rugamintea la d-voastra sa scrieti un articol pe blogul d-voastra si sa distribuiti mai departe pe facebook despre mama mea, Gabriela Tudorache care este foarte bolnava . Este diagnosticata cu meningiom , o tumoare cerebrala care i-a afectat vederea si trebuie sa se opereze cat mai repede la o clinica din Germania unde ni se cere 35 000 EUR plus cheltuieli de cazare si transport .

    Viata si vederea ei depind de aceasta operatie , iar mie si fratelui meu ne este foarte greu sa o vedem cum indura zilnic cumplitele dureri de cap si ametelile .Timpul nu ne permite sa asteptam si va rugam sa scrieti un articol despre cazul ei . Mai multe detali le gasiti pe http://gabrielatudorache.blogspot.com/. Sau ne puteti contacta la nr de tel. 0724342082. Va rugam , daca sunteti de acord sa ne lasati si un raspuns .
    Va multumesc din inima pentru sprijinul acordat.

    dumitru_gabriela31@yahoo.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *