DSC_8062

Revenirea in Bukhara, perla a orientului

Dimineata reusesc sa ma trezesc din nou inainte de rasaritul soarelui, lucru care nu e chiar atat de greu cand te gandesti ca ziua e aproape egala cu noaptea si ca orele de somn se strang fara nici un fel de probleme, mai ales atunci cand sunt obosit si atunci cand adorm repede cu cartea de citit in mana. Si totusi dupa startul fulminant in Mubarak reusesc sa irosesc aproape 2 ore de pedalat pe racoare incercand sa schimb bani si incercand sa repar cricul. Unul din brate s-a rupt din cauza oboselii materialului si poate singura parte buna e ca s-a intamplat aproape de un ateliar auto care avea si un aparat de sudura, asa ca dupa ajutorul unui uzbek cat un dulap m-am ales cu un cric care functioneaza mai bine decat la inceput.

Cand ma astern din nou la drum s-a pornit din nou caldura, termometrul de la ceas arata 41 de grade si vantul e ca si inexistent. Ca o nota atunci cand pedalez nu e nici o problema caci aerul se misca constant pe langa tine, dar atunci cand esti incalzit si atunci cand te opresti intr-un loc fara umbra situatia e de-a dreptul dramatica. Tot din categoria problemelor tehnice din dimineata lantul reuseste sa-mi sara de doua ori, binenteles de fiecare data intr-un loc in care umbra era de negasit. Momente frustrante in care nu poti sa faci altceva decat sa incerci sa rezolvi problema cu apele curgand dupa tine. Urasc caldura si spre ca pe masura ce toamna inainteaza sa mai scada temperaturile din coltul acesta de lume.

In schimb kilometri se scurg constant, la fel ca si litrii de lichid cu care trebuie sa compensez deshidratarea continua, asa ca dupa un pic de lupta cu vantul reusesc in cele din urma sa ajung in Bukhara. Maine e zi de pauza iar de poimaine vremea se racoreste si temperatura scade sub 30 de grade. In schimb mai sunt inca 1500 de kilometri de desert pana la Marea Caspica.

Date:

Distanta: 110km.
Diferenta de nivel: +50 / -50.
Obiective: 3.
Moral: 5.

DSC_8057.jpg

Maestrul sudor din Mubarek.

Maestrul sudor din Mubarek.

La cules.

La cules.

Pentru noutati din calatorii si pentru idei de aventuri mail-ul ramane cea mai sigura varianta.

Postari similare

DSC_2314
Ultima zi la mare pe anul acesta

Despartirea de mare si prima zi dintr-o lunga serie de zile petrecute la munte.

DSC_6134
Spaska si proiectul bicicletei de 200 de dolari

Cam de ce ai nevoie pentru a pleca prin Asia Centrala pe bicicleta, in primul rand de hotarare si de timp, restul se rezolva de la sine.

DSC_0473
Ospitalitate turceasca si drumul care Ardahan.

Noaptea a fost cat se poate de inghetata si tot ce a ramas afara din cort e bocna. Din pacate o sa trebuiasca sa ma obisnuiesc cu astfel de nopti, caci cea mai mare parte din Anatolia de Est e pe undeva pe la 2000 de metri. Partea buna e ca vremea urmeaza sa se […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>