7 ani

Marius tocmai a implinit 7 ani, si pe langa scurtul jurnal foto al zilei scriu aici cateva ganduri pe de o parte despre varsta asta, pe de alta parte despre flux-ul in care sunt in mod constant copii.

Un prieten imi povestea ca perioada dintre 5 si 10 ani e probabil cea mai faina atunci cand e vorba de lucrurile pe care poti sa le faci impreuna cu copilul. In general la varsta asta copii ating un balans de motricitate si rezistenta la plictiseala dar inca mai pastreaza curiozitatea caracteristica varstelor mai mici astfel incat e foarte, foarte fain sa faci chestii impreuna cu ei. Binenteles ca nu e sunt toate turele si iesirile roz, dar media iese bine.

Un alt prieten imi povestea ca varsta de 5 ani nu se compara cu cea de 6 ani si care la randul ei nu are de-a face nimic cu cea de 7 ani si din cate am vazut pana acum la Marius pot sa confirm treaba asta. Intr-un fel poti zice ca e vorba de alt copil, intr-un fel e acelasi copil care pierde unele lucruri si castiga altele.

Oricum un gand care mi-a ramas in minte zilele astea e legat de flux-ul in care sunt in mod constant copii in perioada asta. Schimabarile astea fac ca momentele de care ai parte cu ei sa fie mai valoaroase, pentru ca nu se vor repeta intr-o constelatie asemanatoare alta data.

La 7 ani copilul nu o sa mai fie impresionat de trecerea unui tren prin gara sau de o calatorie cu trenul asa cum a fost la 5 ani. Probabil la 9 ani nu o sa mai faci concursuri de alergare pana la masina de fiecare data cand pleci de la after. La fel entuziasmul primei biciclete faine primita la 5 ani si jumatate nu o sa se repete cu nici una din celelalte biciclete, oricat de faine ar fi si acestea. Momentele de entuziasm de la primele sarituri de la trambulina sau satisfactia faptului ca poti sa inoti si nu te mai duci la fund ca un topor nu se vor repeta nici ele niciodata. Astea doar sunt cateva exemple din multitudinea de momente de care am avut parte.

O sa urmeze in mod evident si alte momente si experiente , iar paragraful de mai sus e un fel de reminder ca si ele vor fi unice si nu se vor repeta usor daca te uiti la evolutia unui copil, motiv pentru care ar trebui sa le apreciezi si mai mult atunci cand se intampla.

Gata de tura si de o zi veritabila de primavara la inceputul lui Martie.
Pentru prima tura cu copii din an, o invarteala frumoasa pe langa Lempes. Trebuies a mai revenim pe aici si in alte zile insorite.
SanPetru si Fagarasul inzapezit in departare.
Pauza de dinainte de sa.
In vizita la Herghelia din Sanpetru, multumita lui Dani. A fost prima data cand am vazut cai atata de frumos atat de aproape. Cel din planul indepartat valora 30.000 de euro si tocmai venise de la tuns.
Verificand locul pentru ziua de nastere si pentru taierea tortului.
Zmee, zmee si iar zmee. Cele de la decathlon pe care le avem zboara incredibil de bine si sunt in acelasi timp si idiot-proof.
Zmeele in actiune.
Pentru februarie, momentele astea de bai de soare par incredibile. O fi inceput iarna in Brasov in Noiembrie dar intermezzo-ul din februarie s-a simtit ca o primavara inainte de primavara.
Tortul, pregatit in ziua de dinainte de Mona si de Marius.
La alergare la deal, in haine de primavara vara.

Posted

in

,

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *