After-after-school

Astazi e prima zi de after-school pentru Marius, dupa o luna si jumatate de vacanta si doua saptamani de scoala, perioada in care timpul pe care pot sa-l aloc altor lucruri (cum ar fi invatatul sau mentanta generala a lucrurilor prin casa) pare ca s-a evaporat aproape complet. Au fost 2 luni foarte faine si nu-mi pare deloc rau ca am avut timpul si energia de a face o multime de lucruri impreuna dar dupa ce am dezbatut un pic lucrurile cu Mihaela am hotarat ca e timpul pentru after. In momentul in care termin concediul de acomodare si reincep munca oricum o sa fie singura varianta.

After-ul e cu plusuri si minusuri in perioada asta, pe de o parte Marius inca doarme la pranz si nou program o sa-l dea un pic peste cap, pe de alta parte after-ul pe care l-am ales are in fiecare zi activitati sportive si asta sigur o sa-i cada bine. Singura modalitate ca sa te intelegi cu el e sa-i oferi un context in care sa-si consume energia. Din categoria minusuri intra si faptul ca ajungi sa faci mai putine lucruri impreuna, mai ales acum cand se scurteaza ziua. In maxim cateva saptamani mai ai o ora de lumina dupa after, timp in care cu greu poti iesi undeva in natura.

Dimineata ne trezim cam toti de voie in intervalul 6-7, eu ies la un rasarit pe Dealul Sprenghii, Mihaela il pregateste pe Marius de scoala. Sunt super faine zilele astea de sfarsit de septembrie, cu temperaturi placute si cu un cer incredibil de senin. Rasaritul e si el pe masura, chiar daca dealul e la un pas de cea mai aglomerata intersectie din Brasov. La intoarcere ma intalnesc cu Marius care tocmai pleaca cu bicicleta la scoala si atat eu cat si Mihaela il petrecem cu privirea o parte din drum, eu de pe trotuar iar Mihaela de la balcon. Mi se pare fain noul grad de indepedenta castigat de cand a inceput scoala si treaba asta cu mersul si intorsul singur de la scoala e clar ca-i place si lui. Iar dupa un an de mers cu bicla si cu trota la gradinita avem incredere deplina ca stie sa treaca cum trebuie toate trecerile de pietoni pana la scoala. Nici nu se misca rau, drumul ii ia sub 10 minute.

Dimineata o petrec cu ceva mentenanta prin casa, il duc pe Marius la after (unde astazi au inot in slotul pentru sport) si dupa ma apuc un pic de mentenanta la bicla cu care in cateva zile o sa merg la nationalele de MTB: schimbat foaie, schimbat cauciuc, reglat schimbator. Urmeaza o tura scurta de proba, o masa pe fuga dupa care il iau pe Marius de la afterschool, doar pentur a merge la un foculet pe Stejeris. A trecut ceva vreme de la ultimul foculet si de data aceasta Marius are onoarea si de a strange lemnele si de a drumul la foc. Ne apucam sa prajim carnaciori pana cand vine si Mihaela, apare la orizont si Barza si iese o seara chiar faina cu un pic de socializare. S-au dus in schimb serile in care stateai la foc pana la ora 12 noaptea, acum trebuie scos fumul din copii (si din haine) inainte de ziua de scoala de maine.

Seara se incheie cu o sauna de 30 de minute (la sala la care merg de obicei), aparent functioneaza destul de bine pentru aclimatizarea la caldura, in plus apuci sa discuti despre te miri ce cu partenerii de suferinta. Din subiectele de astazi, tik-tok, fumatul si drogurile in viata adolescentilor din ziua de azi. Ceva imi spune ca astfel de discutii nu au cum sa se lege cu necunoscuti cu asa mare usurinta in alte tari.

Cea mai faina modalitate de a incepe ziua, sa te trezesti de voie inainte de rasarit si sa mergi sa-l vezi de pe cel mai apropiat deal.
Mentenanta, mentenanta si iar mentenanta.
Foculet!
Inca un grad de libertate: sa pornesti focul.
Prajirea pufuletilor.
Povesti din concediul ce tocmai a trecut.

Posted

in

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *