Un rasarit printre nori si o zi petrecuta in intregime afara

Azi e duminica, prima zi dupa aproape o saptamana cu soare si vreme impecabila afara dupa o saptamana de gri cenusiu de Brasov. E drept ca si ieri am avut parte de cateva minute de soare cu o zi inainte (zi petrecuta cu un film al cinema-ul Astra si cu o mini-drumetie pe Tampa impreuna cu Fodorii), dar astazi se anunta 9 ore de soare glorios, o mica mare diferenta.

Ziua o incep cu o urcare matinala in Postavaru la rasarit (Marius are program cu Mihaela de dimineata) si cu o dimineata care se transforma intr-un antrenament bun de anduranta: 2000 de metri urcati in zona doi si multa placere simtita pe schiuri atat la urcare cat si la coborare. Prima parte e cu socializare cu Dan si cu Cristi si cu un rasarit interesant printe nori in Postavaru, partea a doua e in ritm propriu cu 3 urcari de scaun si cu 3 coborari super faine pe Lupului. Pe aici chiar simti ca schiezi si ca poti lucra un pic la tehnica la fiecare coborare, asta daca te mai tin picioarele dupa urcare. Deabia astept sa poti schia pana jos si sa rezolvi treaba din 2-3 urcari lungi.

Mi-ar place ca iarna sa treaca din limbo-ul in care e acum intr-o directie mai serioasa, nu de alta dar atunci cand intri in filmul de schi ajuta sa poti sa iesi si altundeva decat in Postavaru si ajuta sa poti sa visezi si la alte ture pe care poti sa le faci. In plan ar fi cateva idei de ture faine cu coborari pe masura prin Crai, Iezer, Fagaras si Bucegi, dar pentru asta trebuie sa mai cada ceva straturi de zapada. Pana atunci ne multumim cu partiile impecabile din Postavaru, chiar daca implica un pic de carat de schiuri in spate atat la urcare cat si la coborare.

Cobor in oras la 12, vad ca e destul de liber prin Poiana chiar si la ora aia, mananc si imi reumplu temporar rezervele de energie si profit de entuziasmul lui Marius pentru a mai urca inca odata cu gondola la apus. Marius e mai degraba atras de faptul ca sunt alti copii (in cazul acesta gemenii) decat de schi dar coborarea merge chiar bine si se tine bine pe schiuri. De fapt daca stau bine sa ma gandesc coborarile care merg bine si in care se lipeste ceva tehnica e atunci cand e doar cu mine, nu atunci cand se grabeste si cand alearga dupa alti copii. La fel, cu gemenii e intr-o etapa in care la joaca balansul de putere in formula de trei poate sa rezulte in ceva scantei asa ca trebuie avut un pic de grija, dar tot la capitolul joaca iese o zbenguiala si o bulgareala destul de faina la o cabana suprinzator de goala pentru duminica seara.

Ajungem acasa la 17:30, Marius mai are energie sa alerge pana acasa, eu strecor o sauna pana la 18:00 si dupa fac cumparaturile pentru ziua urmatoare. A fost o zi de duminica care a “curs” chiar bine, spre deosebire de alte zile mai poticnite din saptamana asta. Poate ca de vina a fost soarele.

Aproape de civil twilight, pe urcarea pe drumul rosu. Frontala merge de obicei inchisa aproape de statia de telescaun.
Un rasarit neasteptat de frumos cu soarele filtrat improbabil printr-o perdea fina de nori. A meritat complet efortul pana aici.
Uneori lucrurile arata mai fain si din alte locuri. In cazul acesta e unul din balcoanele cu balustrada din partea situate mai jos de ciuperca
Postavaru imbracat in straie veritabile de iarna. In schimba zapada multa pe sus nu a prea cazut, e vorba de maxim cativa centimetri.
In departare un Crai si el imbracat in straie de iarna.
Uneori e faina si lentila tele de pe telefon si cu un pic de imaginatie poti face cadre faine chiar de la cabana. Butoiul e singurul care strica atmosfera…
Complet liber la cabana si un salam de biscuiti care a mers foarte bine.
Partii impecabile si 2000 de metri urcati in dimineata asta. Echipamentul de ciclism de iarna rezista cu brio si pe partie. Mai ies din el abia in Aprilie.
Lupului, in stare impecabila si o vizibilitate de zile mari.
Si weekendul acesta, la fel ca in urma cu o saptamana surpinzator de putina lume la cabana desi era ora pranzului.
Tura de dupamasa, cu Marius.Am reusit performanta sa ajungem de acasa pana la capatul gondolei in 50 de minute intr-o zi de duminica.
Intre sesiunile de bumtzi-bumtzi si de bulgareala de la cabana.
Ora 15:45, aproape pustiu la cabana.
Asteptand apusul. Din pacate atunci cand esti cu copiii si cand nu stii exact cat dureaza coborarea nu poti ramane pana la apus aici.
Apusul l-am prins pe partie, si a fost foarte fain pana la urma si de aici. Iar Marius, atunci cand nu s-a mai grabit dupa nimeni a schiat chiar bine astazi.

Posted

in

, ,

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *