Drachenberg

Unde e multa transpiratie, trebuie si un deodorant.

Intr-un mod oarecum intamplator, cam in acelasi moment in care am terminat o varianta cat de cat prezentabila a site-ului, am aflat de un concurs de proiecte organizat de Rexona. Si cu speranta de ajunge macar in faza de jurizare si cu un rezumat ceva mai poetic scris de Mihaela m-am inscris si eu, pe principiul ca nu se stie niciodata de unde sare iepurele.

Totul decurge in paralel cu o campanie de a incerca sa fac rost de ceva echipament, sau macar reduceri la echipament pentru anumite lucruri de care voi avea nevoie in calatorie. Daca o sa fac rost macar de ceva surubele, ramane de vazut. In teorie suna destul de bine, sunt lucruri de care oricum am nevoie si oricum le-as folosi si carora voit sau fara voie le-as face reclama pe parcursul calatoriei. In practica insa sunt sigur ca drumul e pavat cu multe dezamagiri, dar incercarea moarte n-are.

Ca si costuri calatoria cu bicicleta in sine nu e scumpa, si cu un buget de 600 de euro pe luna te descurci bine pe masura ce te deplasezi spre est. In schimba organizarea logistica cu muntele e cu totul alta poveste, pentru ca va trebui sa vad cum reusesc sa aduc echipamentul de alpinism in tabara de baza, va trebui sa vad unde reusesc sa las bicicleta, de unde o sa pot sa fac aprovizionare pentru o luna petrecuta pe munte si va trebui sa platesc ceva taxe locale.

Multe intrebari, si sunt convins ca rezolvarea va fi destul de costisitoare, astfel incat bugetul pentru o luna / o luna si jumatate petrecuta pe munte probabil se invarte undeva intre 2000 si 3000 de euro. Poate parea mult, dar raportat la durata calatoriei lucrurile se schimba. Eu cel putin vad toata calatoria ca un mare concediu, si intr-o luna normala de concediu costurile sunt mult mai ridicate decat preturile pentru expeditie. In acelasi timp totusi sunt 9 luni de zile, si totul trebuie multiplicat cu 9.

Dar cam atat cu partea pragmatica a lucrurilor, acum revenind la titlu, si la concursul de proiecte de la Rexona, am ramas complet surprins de micul val creat de prieteni in momentul in care a inceput perioada de votare. De la recomandari, share-uri, si postari mai poetice decat as putea eu sa scriu vreodata (cum ar fi cea de aici si cea de aici), pana la urma mica prezentare s-a raspandit si a strans 140 de voturi, mult mai mult decat m-as fi asteptat. Intr-un fel imi pare rau ca pagina de descriere pe care m-am chinuit ceva mai mult sa o fac, a fost probabil mult mai putin citita.

Dar pana la urma dorul de duca exista intr-o masura mai mica sau mai mare in oricare din noi, si tentatia unei calatorii lungi prin locuri indepartate cred ca are o oarecare fascinatie, astfel incat m-am bucurat atunci cand am primit atat de multe sfaturi si de incurajari. Si in acelasi timp sunt convins ca pot sa transform calatoria, prin fotografie si prins scris intr-o poveste ce va curge vreme de 9 luni de zile. E intr-un fel ca o foaie alba ce asteapta sa fie scrisa si nu putine sunt momentele in care cautand informatii ma entuziasmez atunci cand ma gandesc ca in cateva luni, chiar voi calatori prin locurile respective.

Acum legat de concursul de proiecte de la rexona, sunt acolo multe proiecte faine pe care le-as vota fara sa ma gandesc a doua oara, si care ar avea un impact mai practic, dar in acelasi timp cred ca si proiectul meu are o tenta originala si ceva mai aventuroasa. Acum daca va reusi sa ajunga macar in faza de jurizare ramane de vazut, dar pana una alta ma bucur ca poate a reusit sa faca sa viseze, macar pentru cateva minute, 150 de prieteni.


Posted

in

,

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *