Readucerea la viata a blogului

Au trecut mai bine de doi ani din momentul in care blogul a fost pus intr-un raft si a inceput sa stranga in mod accelerat praf. Doi ani cu multe schimbari, in care experientele noi s-au strans si s-au transformat in amintiri, doar pentru a incepe sa fie uitate usor, in ciuda continuarii efortului de a tine un jurnal prin intermediul retelelor sociale.

Mihaela a reusit sa continue in mod mai consecvent obiceiul de a scrie, chiar daca deseori ma bodoganeste ca nu aleg pozele la timp. Eu am facut-o intr-un mod care a fost bazat pe partea vizuala a lucrurilor, respectiv prin poze si mai nou prin filmulete. Retele sociale au doua mari probleme, una a organizarii continutului si a informatiei (lucrurile seamana de multe ori cu o gaura neagra) si un a proprietatii, astfel incat mi se pare mult mai sanatos ca sa detii cheile jurnalului pe care il tii, mai ales daca acesta se transforma intr-un proiect pe care vrei sa-l tii intreaga viata. As putea pune pariu ca un blog mentinut cum trebuie o sa traiasca mai mult decat jumatate din retele sociale folosite astazi.

Asa ca pana aici, din toamna asta pun din nou mana pe creion (sau pe tastatura virtuala) pentru a scrie si promit sa fac mai punctual munca de organizare pentru pagina virtuala a unui jurnal.

Cu ocazia asta in schimb o sa se schimbe si formatul. Daca pana acum postarile erau legate de ture epice si aventuri (vezi ultimele postari cum sunt Silk Road Mountain Race si turele de bikepacking dinainte), de acum postarile o sa capate formatul unui jurnal, cu postari mai scurte si mai punctuale legate de ce se intampla in viata de zi cu zi. Motivul ca in viata in trei turele epice sunt mai rare, dar si experientele faine pe care le avem intre timp trebuie documentate, chiar daca nu au adjectivul deja expirat “epic”. Sper sa iasa un jurnal mai sincer, in care cuvintele sa curga mai usor atunci cand vrei sa le asterni pe hartie si care sa contina si alte lucruri decat iesiri pe munte. Cat de bine o sa-mi iasa, ramane de vazut.

Din seria micilor operatiuni de mententanta pentru a readuce blogul la viata:

 • Am mutat serverul care tinea blogul de pe Linode pe Amazon Lightsail, din motive de costuri si simplitate. In viitor ar merge mutat si management-ul de domeniu tot pe Amazon pentru consistenta
 • Un pic de redesign plecand de la ultima varianta de tema default. Imi place tipografia si simplitate, la design intotdeauna mai putin e mai mult. Per total arata comparabil sau mai bine decat vechea tema pe care o modificasem destul de masiv din cod. Editorul de teme din ultimele variante de wordpress face minuni.
 • ChatGPT-ul a fost a parte integranta a procesului si totul a durat sub o zi de munca daca pun lucrurile cap la cap. Unul dintre abonamentele care isi fac clar banii privind in spate
 • La capitolul fotografie si imortalizat momente Pixel-ul pe care l-am luat in iarna (pixel 7 pro) a inlocuit in mare parte dslr-ul si gopro-ul. Calitatea e suficienta pentru majoritatea lucrurilor, intr-atat incat ma gandesc destul de serios sa le pun la vanzare. Ca modalitate de a stoca bitii digitali subscription-urile de la Lightroom si Gopro o sa ramana in continuare in viata.
La sfarsit o poza din primului concediu in trei, veche de 2 saptamani. Initial voiam sa facem o traversare prin Alpi in doi, cu Marius in vacanta la bunici, pana la urma am reconfigurat concediul intr-un format de roadtrip care a iesit neasteptat de bine. O sa trebuiasca sa extindem formatul si verile urmatoare, viata pe drum e prea faina si se invata de mic.

Posted

in

Comments

3 responses to “Readucerea la viata a blogului”

 1. Doru Vasilescu Avatar
  Doru Vasilescu

  Bine ati revenit sper la fel de interesante sa fie povestile !

 2. Diaconescu Radu Avatar

  Mult mai interesante nu stiu daca o sa fie, dar o sa fie cu siguranta mai casual postarile.

 3. Adrian Stanescu Avatar
  Adrian Stanescu

  Tinand cont de faptul ca acum sunteti trei, cu siguranta jurnalul o sa fie mult mai interesant. Felicitari!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *